2013. március 25., hétfő

Teológusok passiójátéka Csőváron


Virágvasárnap délutánján abban az áldásban lehetett részünk, hogy a hagyományos passiókörút egyik állomásaként felidéztük a nagyhét eseményeit a harmadéves teológusok tolmácsolásában.
Az igehirdetés szolgálatát Dr. Korányi András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára végezte. Az előadás és az istentisztelet után a gyülekezeti teremben a csővári asszonyok finom süteménnyel várták a megfáradt előadókat, mielőtt továbbindultak, hogy folytassák 16 állomáson át vezető körutukat.

Bár nem volt könnyű kimozdítani kisfiunkat a vasárnap délutáni pihenés Minimax-szal vegyített álmos legózásából, végül csak elindultunk.
Amint felértünk a karzatra teljesen elmerült az előadásban. És már záporoztak is a kérdései:
"Anya, az nem igazi kard?"
"De nem igaziból fogják most felszögezni?"
"Jó, látom, csak odakötözték!"
"Miért cserélik ki a szalagot a derekukon?"
"Most elviszik egy igazi sírba?"
Nagyon különleges előadás volt, szívbemarkoló, minden mozzanatában üzenetet hordozó.

Némely kérdésre, amit kisfiunk feltett, olyan nehéz válaszolni, mert a kard, a szögek és a sír igazi volt. És ez szomorú.
De igazi volt az elhengerített kő, és az üres sír is. Igaziak lehetnek a szomorúság és az öröm könnyei is a szemünkben, ha mi is fel merjük tenni a kérdéseinket.
Isten áldja meg a nagyheti készülődésünket, húsvéti örömünket, és minden gyülekezeti tagunk életét, hogy akkor is érezzük a feltámadás és a tavasz bátorítását, ha történetesen fázni fogunk a templomban e hét vasárnapján is.

Köszönet a teológusoknak, akik nem ásták el talentumaikat, így részesei lehettünk e nem mindennapi eseménynek!

Erős Vár a Mi Istenünk!

Dr. Korányi AndrásA maratoni kézfogás:)Előadás után jól jön a retro-bowling:)

Hogy le ne guruljon a labda...

Pilátus céloz...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése