2013. július 13., szombat

Kézműves Hittantábor Pencen


Július 8 és 12 között került megrendezésre a hagyományos kézműves táborunk. Lestyánné Babinszki Zsuzsanna és Pintér Józsefné főszervezők vezetésével több, mint 10 felnőtt és fiatal vezető segítségével minden délelőtt és délután különböző kézműves feladatokat végeztek a gyerekek.
A nyitó áhítatokat Fűke Szabolcs galgagutai lelkész tartotta Illés próféta életéről, a záró alkalmakon pedig Laczi Roland csővár-penci lelkész mesélt elgondolkodtató történeteket.
Az igei alkalmak keretét adó dalokat általában Fűke Szabolcs és felesége Nelli vezette, illetve néhányszor hegedűkísérettel velünk volt Draskóczy Lívia, a CSAK TE- CSAládi Kórus TErény kórusvezetője.
A szerda délelőtti áhítaton látogatóban nálunk voltak a katolikus hittantábor résztvevői is. Ezt követően a penci játszótéren vetélkedőt szerveztünk, délután pedig a helyi Jakus Lajos Cserhátaljai Falumúzeumban jártunk. A mindennapi finomságokat ez évben is a gyülekezet tagjai biztosították, akiknek ezúton is köszönjük a kedvességét.
A hét záróalkalmán a gyerekek előadták a bibliai történetet, majd a kiállításra érkező szülők megtekinthették a hét folyamán elkészült munkákat. Meglepetésként Malovecz Csongor és Draskó Gellért saját szerzeményeiket adták elő, melyben a tábori élményeket foglalták össze.

Malovecz Csongor (4. oszt. tanuló)

Illés a sivatagban

Malovecz Csongor
Illés a sivatagban
alszik a pirkadatban.
Amíg ő hált,
egy angyal felette állt.

Nézte amint hált,
és a vállérintés bevált.
Illés felpattan,
és szétbámul a pirkadatban.

Az angyal így szól: Egyél!
Illés felállt,
evett majd leállt.
S újra hált.

A vállérintés újra bevált,
s Illés felállt.
Evett, majd leállt.

Így szólt az angyal: Indulj!
S Illés elindult.
negyven napot gyalogolt,
Majd egy hegyre ért.

Hogy ott mit csinált,
az már egy más fogalmazás
Hát itt a vége a versnek,
A többit a Bibliába vésték.

Illés sivatagi problémája

A legtöbb hívő ismeri Illés történetét. Legfőképpen azok, akik voltak a 2013-as penci hittantáborban. Mint tudjuk Illés a sivatagban lelki problémákkal küszködött. Ebben az elbeszélésben én arról szeretnék beszélni, hogy ez hogyan alakulhat ki, és hogyan lehet ebből kigyógyulni. Hát szerintem ez a "betegség" úgy alakul ki, hogy a Sátán megkísért, és arra késztet, hogy elbizonytalanodj Isten szeretetét illetően. Akkor, amikor ebben a lelki betegségben szenvedsz:morcos vagy, meg akarsz halni, és arra gondolsz, semmi értelme élni. Ezt az is kiválthatja, ha valami nagy baj üldöz, mint Illést Jezábel haragja. Ebből a lelki betegségből úgy lehet kigyógyulni, hogy imádkozol az Úrhoz, hogy segítsen, olyan történeteket olvasol, mint például: Három ember a kemencében, Dániel az oroszlánok vermében. Én sokszor megküzdök ezzel a problémával. Szerintem az összes ember meg szokott küzdeni vele. Nos, ennyi mondanivalóm volt. Viszlát!

Blaskó Gellért (4. oszt. tanuló)

Blaskó Gellért
Köszönöm

Ez a tábor új nekem,
Az Úr hívott ide el.
Csintalanság, vidámság
Töltötte be a hetet.

De azért a lelkemet
Átjárta a kegyelem.
Ez bíztat, hogy jobb legyek, 
Te segíts majd, Istenem.







A hét eseményei képekben:

Áhítatokon:











együtt a katolikus testvérekkel

ökumené







Kézműves foglalkozások:


































Vetélkedő:






























Múzeumlátogatás:
















A záróalkalom

















A szorgos vezetők munkában és mosolyban:































Erős Vár a Mi Istenünk!

(A képeket Laczi Roland, Laczi Anikó, Boda Georgina és Fábián Fanni készítették.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése