2013. október 30., szerda

Regionális énekkari találkozó Pencen

Az ünneplő tömeg
A penci gyülekezet már az elmúlt évben is arról álmodott, hogy házigazdája lehessen ennek a hagyományos eseménynek. Lestyánné Babinszki Zsuzsanna penci kántor volt, aki összefogta a helyi lelkes önkéntes segítők, énekkari tagok munkáját.

Lestyánné Babinszki Zsuzsanna, penci kántor, az énekkari találkozó helyi koordinátora
2013. október 27-én vasárnap délután- 12 év után újra- a penci evangélikus templomban került megrendezésre a őszi regionális énekkari találkozó. Az észak-pesti egyházmegye és a nódrági egyházmegyei énekkarok vettek részt az alkalmon: Galgaguta, Rád, Vác, Iklad, Aszód, Acsa, Erdőkürt, Domony és Penc. A vanyarci és az Aszódi Evangélikus Gimnázium sajnos a karvezető betegsége miatt maradt távol.

A penci énekkar




A rádi énekkar

A galgagutai énekkar

A legfiatalabb galgagutai énekkaros:)


Az acsai énekkar
A jelenlévőket Johann Gyula megyei egyházzenei felelős és Mekis Ádám az észak-pesti egyházmegye esperese köszöntötte. A penci gyülekezet lelkésze, Laczi Roland szolgált igei útravalóval. Az igehirdetés alapigéje a templom karzatán olvasható: Énekeljetek az Úrnak új éneket (Zsolt 98,1).
Az istentisztelet végén Mekis Ádám vezényletével hangzott el egy kórusmű, minden jelenlévő énekkar részvételével.
Mekis Ádám

Johann Gyula
A penci énekkar és gyülekezet számára nagy munka, de ugyanakkor nagy élmény is volt a találkozó. Minden korosztály kivette a részét a feladatokból. Három napon át tartott a bepakolás, a sütés-főzés és kipakolás, hogy az iskola tornatermében mindenki elégedetten fogyaszthassa el az uzsonnát.


A rekreáció percei...





Munka után az aktív pihenés...

Vasárnap este pedig a kedves énekkari tagok a sok-sok megmaradt finomságot elvitték a penci idős gyülekezeti tagoknak, akik nem tudtak eljönni erre a különleges eseményre.

...fasírt előtte...
...fasírt közben...
...fasírt utána...







A közös munka öröme, és az élmények még sokáig elkísérnek bennünket.








:)

Erős Vár a Mi Istenünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése