2012. december 15., szombat

Öt legenda a penciekkel

Részlet az Öt legenda című "meséből"
A penci gyermekbibliakör vezetője, Pintér Józsefné Zsuzsi évek óta karácsony táján mozilátogatást szervez a gyermekeknek.
Így történt, hogy 2012. december 15-én délután szülők segítségével felkerekedtünk, hogy a Duna Plázában megnézzük az Öt legenda című mesét.
 12 gyermek és 4 felnőtt figyelte aggódva az ónos esőt, vajon meghiúsítja-e a terveket. Ám mégiscsak az öt legendáról van szó, úgymint a Mikulás, a húsvéti nyuszi, a fogtündér, a homokember és Dér Jankó várta a vásznon, hogy találkozzon a penci gyermekekkel, így délutánra megérkezett az olvadás is. És bár az utóbbi két "őrzőről" a film előtt soha nem hallottam, mégis nagyon izgalmas "mesét" láthattam. No, nem voltak kispályások a szereplők, a tetovált kezű Mikulás és a flegma húsvéti nyuszi merőben új, mégis vidám karaktert jelenített meg, de be kell vallanom a Mumus által alkotott gonosz lovak, akár az Avatar című filmben is megállták volna a helyüket.
Persze kiírták, hogy 6 éven aluliaknak nem ajánlott, és ilyen fiatalkorú gyermek csak az ölemben üldögélt, néhol azért aggódtam, szabad-e ilyen filmet megnéznünk a gyermekekkel, nem túl ijesztő-e.
A különleges és csodálatos lények léte, és életük értelme azon múlt, hogy a világ gyermekei hisznek-e bennük. Ezeknek a mesebeli "őrzöknek" az érzéseit nagyon jól ismerjük, vágyunk rá, hogy a többiek higgyenek bennünk, a társunk, a gyermekünk, a munkatársaink biztatása, támogatása sokszor létkérdésnek számít. 
A félelmeket megjelenítő ijesztő lovak is meg-meg jelennek életünkben, néha felülünk rájuk és hagyjuk, hogy elszáguldjanak velünk egy reménytelennek tűnő vidékre, és sokszor bizony igazi varázslatra van szükség, hogy újra hinni tudjunk valamiben, ami legyőzi a rettegéseinket.
A főszereplő Dér Jankó, aki nem igazán emlékszik a múltjára, mindent odaadna azért, hogy megértse mivégre van itt a földön, és a legnagyobb öröme az, amikor egy kisfiú végre hisz benne, és életében először igazán láthatóvá válik. Milyen ismerős vágyak: fényképeket készítünk, hogy őrizzük a múltat, és életünk nagy pillanata, amikor valaki igazán megérti kik vagyunk, és meglátja, mit őrzünk a szívünkben legbelül.
A Mikulás, a húsvéti nyuszi, a fogtündér, a homokember és Dér Jankó mind összefognak, hogy megmentsék magukat és a gyermekeket, és a hitet a világban, azt a hitet, ami hisz a csodában és a reményben.
Adja Isten, hogy ilyen mesebeli "őrzői" legyünk gyermekeinknek, engedjük meg, hogy higgyenek a csodás dolgokban. 
Mi szülők, érezzük azonban, hogy egyikünk sem tud tökéletes "őrző" lenni, amikor erre rádöbbenünk, legyen bennünk elég bátorság erőt és kitartást kérni a legnagyobb, és legtökéletesebb Őrzőtől.

Erős "ŐRZŐ" a Mi Istenünk!

ui. Nem mellesleg, miután kijöttünk a moziból, a Plázában várt ránk az "igazi Mikulás", hogy minden autentikus legyen...:)

Együtt a csapat

Az ajándékba kapott szaloncukrok elosztása

A Mikulás csak ott, nem csak nekünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése