2013. szeptember 9., hétfő

Félmaraton teljes szívvel


Balról jobbra: Szabó Szilárd, Keczkó Pál, Laczi Roland


"Az egyén erőfeszítéseinek legértékesebb eredménye nem az, amit kap, hanem amivé a tevékenysége által válik." /Ruskin, John/
2013. szeptember 8-án három evangélikus lelkész állt a 28. Nike Budapest Félmaraton rajtjánál.  Keczkó Pál budahegyvidéki, Laczi Roland csővári és Szabó Szilárd dombóvári lelkészek úgy döntöttek, hogy ily módon is megméretik magukat. És Istennek hála egyikük sem találtatott könnyűnek. Abban a szerencsében volt részem, hogy láthattam őket elindulni a több ezres tömegben.
Civilben, izgatottan, reménykedve, az addig folytatott munkába vetett hittel részesei voltak valaminek, ami mindannyiunkat egybeköt. Értelmet és lendületet adnak életünknek a céljaink, az eredmények érdekében tett erőfeszítéseink, a megküzdött próbatételek mérföldkövek, melyek mentén ma is oltárt emelünk az élő Istennek.
Ezek ma gyakran virtuális oltárok: fényképek és megosztások a közösségi oldalakon, like-ok és gratulációk, melyeknek ott és akkor igen is helyük van. Komoly munka, kitartás, családi támogatás van egy-egy ilyen eredmény mögött.
Különleges csapatot alkotott Pali, Roland és Szilárd ezen a napon. Falusi, kisvárosi és nagyvárosi lelkészként, egy, kettő és három gyermekes családapaként szánták el magukat a versenyre, jelmondatuk talán az is lehetne: kiégés helyett izzadj le!
"Futók hiszekegyje: Győzni fogok! Ha nem sikerül, második leszek. Ha nem leszek második, akkor harmadik. Ha nem érek el helyezést, akkor is a legjobbat hozom ki magamból."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése