2013. január 27., vasárnap

"...mit kíván tőled az Úr!" /Mik 6,6-8/


ÖKUMENIKUS IMAHÉT eseményei Pencen

Az ökumenikus imahét keretében a penci katolikus templomban gyűltek össze a római katolikus, baptista és evangélikus gyülekezeti tagok, hogy Istenre és egymásra figyelve imádkozzanak a Krisztus- hívők egységéért.

2013. január 21. és 26. között csatlakozva az országos programhoz az egységről, az összetartozásról, a gyülekezeteket összekötő kapocsról szóltak az igehirdetések. Hétfőn és szombaton Hulitka Róbert (római katolikus), kedden, csütörtökön Sellyei Imre (baptista), szerdán és pénteken Laczi Roland (evangélikus) prédikációját hallhatták a hívek.

Minden este programját szavalat és a gyülekezeti énekkarok szolgálata is színesítette: a Penc-Rádi Katolikus, a Baptista Ifjúsági, a Penci és a Csővári Evangélikus Kórus is nagy szeretettel készült ezekre az alkalmakra.

Jó volt megtapasztalni a találkozások, beszélgetések és együtt imádkozások során egy-egy pillanatra megéreztük, mit is jelent az imahét vezérigéje, hogy mit kíván tőlünk az Úr. Néha csak annyit, hogy figyeljünk egymásra, játsszunk a gyermekeinkkel, unokáinkkal, néha csak annyit, hogy tudjunk csendben lenni.

Adja Isten, hogy menjünk tovább a sokszor szürkének tűnő hétköznapok világába, az ünnep örömével, ajándékaival.

Erős Vár a Mi Istenünk!

Tornay András
Köszönöm, hogy találkozhattunk
Rámtaláltál, átöleltél s
Hirtelen mélyebb lett a mély
Távolibb lett a messze
Magasabb a magas
És azonnal takargatni kezdtem
Konformista kudarcaim
Döntöttem.
Tovább fogok lépni.
Teremteni és ültetni fogok
Miattad
Érted
Általad


Hulitka Róbert római katolikus plébános

Laczi Roland evangélikus lelkész

Penci ás Rádi Katolikus Énekkar


Csővári Evangélikus Énekkar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése