2014. március 22., szombat

Böjti hittanos délután

A közösség ereje
 Ma nagyszerű délutánt töltöttünk együtt a penci és csővári gyerekekkel, akik szép számmal gyűltek össze a templomkertben és a parókián.
A sok játék és nevetés mellett, végigjátszottuk,- beszélgettük és végiggondoltuk a nagyheti eseményeket virágvasárnaptól egészen húsvétvasárnapig. Bár a vidám gyereksereg hangulatának köszönhetően Jézus néhány pillanattal nagypéntek után vígan feltámadt, de talán jól is van ez így.
Kicsit felgyorsult világunkban majdnem megspóroltuk a nagyszombati csendet, de azért igazi, gyermeki örömmel fogadtuk a feltámadást.
Majd pedig megnéztük A három fa történetét (a parokia.hu jóvoltából), hogy segítsenek megérteni, amikor nem pontosan úgy alakulnak életünkben a dolgok, ahogy szeretnénk, akkor is Isten tenyerén vagyunk.
A finom uzsonna után visszatértünk a játékokhoz, a gyerekek lerajzoltak 3 olyan dolgot, ami jellemző rájuk, és a többieknek kellett beazonosítani a képet a tulajdonosukkal. Sorversenyeztünk, gordiuszi csomót oldottunk és kézfogást továbbítottunk.
Szinte kézzel fogható volt az áldás, ahogy a napsugarak között közénk telepedett. (Tudom, ez nagyon szentimentálisan hangzik, de tényleg ilyen érzés volt.) Az utcáról bekukucskáltak az emberek, a szomszédok pedig átnéztek a kerítésen, hogy mi is a nagy hangzavar, és miért kiabálja majdnem 20 torok 2014-ben, hogy "Feszíts meg!"
Az Úr ajándéka a gyermek, és a gyülekezet ifjúsága jutalom!:)
Isten áldása legyen a gyermekeken, hogy még hosszú időn át élvezhessük a közösség és Isten megtartó erejét Pencen és Csőváron is.
Erős Vár a Mi Istenünk!

Képek Pencről:
Penci gordiuszi csomó

amit a Flóra szeret
Eszter hobbijai
mit szeret csinálni Sári
Kristóf titkolózik
Benedek jellemzéseJézus bevonul Jeruzsálembe
Az utolsó nápolyi vacsoraA penci Golgota


japánfoci- a penci kedvenc
Képek Csővárról:
nem könnyű a bogozás

fej vagy írás?

Virágvasárnap Csőváron
A nagycsütörtöki páska-nápolyi


A Gecsemáné kertben
Az alvó tanítványok
Péter cipőt köt a tagadás után
A kakas és a mesélő
Jézus Pilátus előtt
Feszítsd meg!

Útban a Golgota felé I.
A Golgota felé II.
A csővári Golgota

"Bizony Isten Fia volt"Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése