2015. január 24., szombat

Ökumenikus imahét Pencen

-evangélikus-katolikus-baptista-
A héten-mint a legtöbb evangélikus gyülekezetben-Pencen is megtartottuk az ökumenikus imahét alkalmait.
A penci katolikus, baptista, evangélikus és a csővári evangélikus gyülekezet minden este összegyűlt, hogy ünnepelje a közösséget, és a kegyelmet, hogy Isten mindannyiunknak reményt adott Jézusban.
Az istentiszteleteken Szabó Mihály katolikus plébános, Boldizsár Attila baptista lelkipásztor és Laczi Roland evangélikus lelkész hirdette az igét a penci evangélikus templomban. 
Az alkalmakon a csővári és penci énekkar is szolgált, sőt utolsó este az egész gyülekezet elénekelt két kánont az ökumené jegyében, Lestyánné Babinszki Zsuzsanna penci kántor és énekkar vezető vezényletével.
Minden este egy-egy szavalattal is megörvendeztették az egybegyűltetek a gyülekezetek tagjai.
Együtt indulunk az úton. Lehet, hogy Jézussal találkozunk, aki éppen arra kér: "Adj innom!" (Jn 4,7)
Adja Isten, hogy tudjuk őt hallani életünk sokféle helyzetében. Mikor gyermekünk jön pizsamában a fáradt, sötét éjszakában: "Anya, szomjas vagyok", legyen erőnk mosolyogva felkelni, és megölelni. Amikor megcsörren reggel a telefonunk legyen erőnk, bátorságunk az új naphoz. 
Tőle kérjünk erőt, hogy merjünk az élet vizéből merni, meghallani, amit Jézus mond az életünkről, és merjünk változni, és változtatni, ha Ő kér bennünket.Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Az Úr közel!
Erős Vár a Mi Istenünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése