2012. június 25., hétfő

"Emberhalászat" Bonyhádon

Beszámoló a 2012-es bonyhádi konfirmandus és ifjúsági táborról

2012. június 18 és 23 között ismét konfirmandusok zajától volt hangos a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium. Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett tábor 76 részvevője Jézus Péternek szóló bíztató szavai mentén gondolkodott, beszélgetett, vetélkedett és strandolt. Nyolc különböző gyülekezetből érkeztek a táborozók, a déli kerület minden irányából. 

A reggeli áhítatok témái olyan ószövetségi „halászok” voltak, akiket Isten megszólított, hogy üzenetét továbbadják az embereknek. Józsué, Gedeon, Nátán, Elizeus, Ámosz, és Jósiás életéből vett történetek segítségével igyekeztünk meglátni saját feladatunkat az emberhalászat nehéz és felelősségteljes munkájában. Az alkalmakon sokszor fáradtan és a vezetők számára néha indokolatlanul hangos és vidám fiatalok reméljük megérezték, hogyha észleljük életünkben az „isteni wifi” jelenlétét, mindannyian alkalmassá válunk az Ő szeretetének felfogására és továbbadására. 

Esti programjaink nagyon változatosak voltak, az első éjszakát egy meglepetés túrával és szerenáddal tettük emlékezetessé, szerdán a Sally Gardens együttes varázsolt ír hangulatot a díszterembe. Csütörtökön filmet néztünk, majd a pénteki halászlé- parti után a Korál-sziget koncertje következett.Három napon át csoportbeszélgetésekben dolgoztuk fel az „emberhalászat” különböző fázisait, úgymint az elhívás, a feladat és az eszközök, lehetőségek felkutatása. S bár néha a kamaszok megszólaltatása egy adott témában nem tűnik könnyebbnek annál, mintha halakat szeretnénk szóra bírni, mégis érdekes, és inspiráló vélemények születtek ezeken az alkalmakon.A résztvevők szabadidejükben sportoltak, beszélgettek a kollégium páratlanul szép kertjében, és természetesen a takarodó időpontjáig együtt szurkoltak az EB aktuális mérkőzésein. Ezen kívül jártunk az újonnan átadott bonyhádi termálfürdőben, a helyi halászati üzemben és egy túrán is a szekszárdi Sötét-völgyben. Sőt csütörtök délután ügyességi és szellemi vetélkedőn is összemérhették tudásukat a konfirmált fiatalok.

A záró istentiszteleten már a közelgő búcsú érzésétől kissé szomorúan üldögéltek a táborozók, és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedtek. Minden évben így megy ez Bonyhádon. Hazaérkezve Istennek hálás szívvel olvasgatjuk a világhálón a táborban született vagy elmélyülő barátságok híradásait. Idén sokan a tábori dalok sorait idézve elevenítik fel az emlékeiket.

Köszönetet kell mondanunk a főszervezőnek, Aradi András, bonyhádi lelkésznek, aki évek óta szívén viseli a tábor minden gondját-baját, és a gimnázium vezetőségének, hogy otthonra találhatnak fiataljaink a kollégium falai között. Halak és halászok vagyunk mindannyian, keressük a helyünket és a feladatunkat kortól függetlenül, Isten kegyelme az, hogy aki csak egyszer is megjárta a bonyhádi konfirmandus és ifjúsági tábort egy közösség tagjává lett kitörölhetetlenül. Mert különböző utakon bár, de az áramlatok egy irányba sodornak bennünket.Erős Háló a Mi Istenünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése