2012. július 14., szombat

Alkotó Kezek tábor Pencen2012. július 2. és 6. között rendezték Pencen immáron 7. alkalommal a kézműves tábort. Több mint 60 óvodás és iskolás gyermek érkezik évről évre Pencre, hogy különböző kézműves foglalkozásokon tegye próbára kézügyességét, és az Ige köré telepedve megélhesse Isten és embertársaink közelségének ajándékát.

A tábor főszervezői: Lestyánné Babinszki Zsuzsanna...és Pintér Józsefné...
évek óta szívükön viselik a tábor minden gondját, felelősségét. 

Az igei és zenei alkalmakat ezidáig Füke Szabolcs és felesége Fűkéné Menczer Kornélia vezette...ezévtől Laczi Roland is csatlakozott hozzájuk...
megosztva egymás között a reggeli és esti áhítatokat. 

Ezek az áhítatok adták meg a keretét a napoknak. A hét igei alapja Dániel próféta könyve volt, az igeszakaszban szereplő fiatalemberek küzdelmei, próbatételei alapján gondolkodtak el saját életükről a táborozók, valamint minden este egy-egy tanulságos történettel zárták a napot.Délelőttönként a táborozók négy csoportban, forgószínpadszerűen vettek részt a változatos kézműves foglalkozásokon. Táborvezetők, óvópedagógusok és tanítók készültek fel, hogy a gyerekek minél több területen kipróbálhassák kézügyességüket. Kosárfonás, gyöngyfűzés, gipszfestés, rongyszövés, szárazvirág-kompozíciók, papírképek és meghívók készítése, hogy csak néhány kerüljön említésre a lehetőségek közül.
Nagy segítséget jelentettek a fiatal vezetők is, akik nagyszerű anya-helyettesítők voltak a tábor ideje alatt. Sebet kötöztek, könnyet töröltek, etették és itatták a megfáradt résztvevőket. 
 A tikkasztó hőség elől az árnyas penci és csővári játszótérre menekítették a csapatot.


Nagy örömmel és lelkesedéssel készültek a gyerekek az áhítatok témáját feldolgozó jelenetek előadására...

és a csoportneveket kifejező címerek bemutatására.

A csővári játszótér majd minden elemét felhasználva a csapatok vetélkedőn is összemérték tudásukat és ügyességüket.
Mind a penci, mind a csővári asszonyok kitettek magukért, és megszámlálhatatlan mennyiségű finomsággal tették még emlékezetesebbé a tábort.A hét zárásaként a hagyományoknak megfelelően az elkészített munkákból kiállítást rendeztek, melyet a záró- istentisztelet részeként, a táborozók családja is megtekinthetett

Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá! Zsolt 90, 17

Erős Vár a Mi Istenünk!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése