2012. december 25., kedd

Szenteste, ahogy mifelénk szokás...


Bár a mai napot nevezzük karácsony első napjának, talán mindannyian a szentestét várjuk leginkább. Ahogy a gyermekeink nyitogatják az adventi kalendárium ablakait, mi velük együtt izgulunk, hogy tökéletes lesz-e az ajándék. Amikor eljön a pillanat és szeretteink óvatosan vagy nagy lendülettel letépik a csomagolást, és felragyog a mosolyuk, akkor tudjuk megérte minden sorbanállás, agyalás a kocsiban, a biciklin, a metrón és a plázában.
Tudom én, sokan ostoroznak bennünket, hogy nem veszik-e el az ünnep igazi lényege a sok ajándék, sütés-főzés és vendégeskedés közben. De én nem hiszem, hogy így lenne.
Ez az ünnep Isten ajándéka, tehát esélytelen, hogy elveszne a lényeg.
Vegyük most sorra, mi is történt az első karácsonyon: egy fiatalember és egy fiatalasszony azért reszketett, hogy találjon egy helyet, ahol megszülethet a kisgyermekük. Vendégeket fogadtak, ajándékokat kaptak, ajándékot adtak- a legnagyobbat, mit ember kaphat ezen a földön-  az égbolt fényesen ragyogott felettük, és mennyei dallamokat hallgattak.
Vegyük sorra azt is, mi történt a 2012-es karácsonyon: a családok együtt izgultak, hogy kitalálják, kinél legyen az ünnepi vacsora, mindent megtettek azért, hogy kitalálják a megfelelő menüt. Vendégeket fogadtak, ajándékokat adtak és kaptak, a fenyőfák fényesen ragyogtak, és karácsonyi dallamokat hallgattak.
Ha tudunk együtt lenni azokkal, akiket szeretünk, ha szívből figyelünk egymásra, és nem feledjük el, hogy mindennapi és különleges ajándékaink honnan jönnek, hiszem, hogy nem fog elveszni sosem az ünnep igazi lényege.
"Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert. Ő jött el a világba. Jn 1, 9"
Isten vigyázzon ránk karácsony második napján, az ünnepek alatt és után is, adjon nekünk nyitott szívet, és szemet, hogy észrevegyük az igazi világosságot!

És most néhány pillanatkép időrendben a penci és a csővári szenteste ünnepi pillanataiból, évtizedes hagyományokkal és olyanokkal, melyek most születnek.
Köszönjük a sok munkát a gyerekek felkészítőinek: Pencen Pintér Józsefnének, Csőváron pedig Juhász Zsuzsanna gyermekbibliakör-vezetőknek, és a lelkes hajnalig éneklő gyülekezeti tagoknak.

Szenteste Pencen:
...a gyermekek műsora...







A legkisebbek...és a szüleik:)




Szenteste Csőváron 
...a gyermekek műsora...





Az éneklő csapat első állomása a parókia volt:)
Áldott ünnepeket és hétköznapokat minden kedves gyülekezeti tagnak és blogolvasónak!
Erős Vár a Mi Istenünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése