2012. április 7., szombat

Isten hozott Csőváron!

2012 története a gyülekezetben számokban:

2012. január 1-e óta Dr. Fischl Vilmos csővár-penci lelkészt megválasztották a MEÖT (Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa) főtitkárának, így február 1-ével megürült a Csővári Evangélikus Egyházközség és a hozzátartozó Penci leányegyház parókus lelkészi állása.
A helyettes lelkészi szolgálatot Mekis Ádám az Észak-Pesti Egyházmegye esperes végzi.
2012. február.12-én a közgyűlés Laczi Rolandot jelölte a megüresedett lelkészi állás betöltésére.
2012. február 26-án a közgyűlés megválasztotta lelkészének Laczi Rolandot.
2012. március 15-én Mekis Ádám helyettes lelkészi szolgálata lejárt.
2012. március 16-án Laczi Roland elfoglalta a parókus lelkészi állást.
Laczi Roland beiktatására 2012. április 28-án szombaton délután 15 órakor kerül sor.

Gondolatok egy költözködés margójára...

2012. március 10-én megérkeztünk Csővárra, családunk sokáig emlékezetes kedves fogadtatásban részesült, sok csővári és penci gyülekezeti tag várt bennünket, hogy fizikai erejével, vidámságával, vagy éppen finom finom palacsintával, frissen sült pogácsával, hurkával tegye könnyebbé a költözés fáradalmait.
Az idő is gyönyörű volt, így alig 3 óra alatt eljutottunk a cipekedéstől a beszélgetés, ismerkedés, közös ebédelés fázisba, aminek mindannyian nagyon örültünk. Mert épp csak annyi erőnk maradt az első nap végére, hogy elégedetten nyugtázzuk, Csővár nagyon kedves kis falu, mindkét gyülekezet nagy szeretettel fogadott bennünket. A konyhaablakból a várromra nyílik a kilátás, illetve, hogy megszámlálhatatlan mennyiségű madár és csillag ünnepli velünk az ajándékba kapott tavaszt és megújulás lehetőségét.

"Úgy éld minden napodat, mintha az volna az utolsó" - ezt szokták tanácsolni, de őszintén, kinek van erre energiája? Mi van, ha esik az eső, vagy ha az embernek kicsit nyomott a hangulata? Az egész valójában teljesen kivitelezhetetlen. Sokkal jobb, ha egyszerűen csak megpróbálsz jó, bátor és vakmerő lenni, és nyomot hagyni magad után a világban. Nem kell teljesen megváltoztatni a világot, csak azt a kicsit, ami körülötted van. Mondjuk változtasd meg az emberek életét a művészettel! Becsüld meg a barátaidat, maradj hű az elveidhez, élj szenvedélyesen, élj teljes és jó életet. Tapasztalj új dolgokat. Szeress és szeressenek viszont, ha lehetőséged van rá."

 A papok pedig szolgálatba álltak, a léviták is az ÚR minden hangszerével, amelyeket Dávid király készíttetett, hogy magasztalják az URat, mert örökké tart szeretete. 
/2 Krón 7, 6 /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése